Servicii: Hipnoterapie
Hipnoterapie

 

 

Hipnoterapia reprezinta folosirea, in starea de hipnoza, a unor tehnici si metode terapeutice (precum imageria ghidata, relaxarea progresiva, folosirea sugestiilor permisive, regresia sau progresia de varsta) pentru implementarea unor schimbari benefice in modul in care o persoana gandeste, se simte si se comporta, precum ?i pentru a o ajuta in procesul de vindecare a unor tulburari sau afec?iuni.

 


 
 


Ce este hipnoza?

 

Hipnoza este o stare modificata a constiintei, o stare de relaxare profunda si de focalizare a atentiei, in care putem accesa resursele subconstientului pentru a obtine transformari benefice in viata noastra.

 

Cu totii avem abilitatea naturala de a intra in starea de hipnoza in fiecare zi, de exemplu atunci cand visam cu ochii deschisi, cand meditam, cand ne relaxam, cand suntem captivati de o carte sau de un film sau inainte de a adormi.

 

In transa hipnotica, mintea subconstienta este receptiva la sugestii, iar mintea constienta este intr-o stare de functionare redusa, ceea ce permite ocolirea instantelor critice care se opun schimbarilor dorite si gasirea unor solutii noi prin modificarea perceptiei si a cadrului de referinta.

 

Care este scopul hipnoterapiei?

 

Milton Erickson, cea mai faimoasa autoritate mondiala in hipnoterapie si in psihoterapia strategica de scurta durata, considera ca oamenii poseda o multime de abilitati si aptitudini naturale, care pot fi redescoperite, amplificate si utilizate in beneficiul lor.

 

Scopul hipnoterapiei nu este acela de a te „reprograma“ cu idei, valori si credinte care nu iti apartin, ci de a evoca abilitati care constituie o resursa pentru tine in prezent, de a crea noi asocieri sau conexiuni care iti pot oferi acces la solutii si optiuni sanatoase.

 

In transele hipnotice putem accesa intelepciunea subconstientului. Subconstientul tau este creativ si inteligent, este detinatorul tuturor experientelor pe care le-ai trait, al tuturor informatiilor pe care le-ai acumulat, al tuturor abilitatilor pe care le-ai dobandit si pe care le poti reaccesa pentru a-ti atinge obiectivele.

 

Interventiile din timpul transelor hipnotice au scopul de:

 

- a activa mecanismele interioare de vindecare

- a identifica si stimula resursele si abilitatile de care ai nevoie pentru a rezolva o problema

- a modifica perceptiile si deciziile timpurii care iti dauneaza

- a reorganiza experienta interioara pentru a functiona mai bine in prezent.

 

 

Oamenii au probleme datorita limitarilor invatate. Ei sunt prinsi in tipare mentale, cadre de referinta, credinte, care nu le permit sa-si exploreze si sa-si utilizeze propriile abilitati in scopul obtinerii unui beneficiu maxim.

 

Transa hipnotica creeaza o experienta interiora in care devii capabil sa iti explorezi potentialele, sa modifici limitarile cadrelor de referinta si sistemelor de credinte, astfel incat sa devii receptiv la alte tipare de asociere si moduri de functionare mentala care conduc la rezolvarea problemelor cu care te confrunti.

 

Transa terapeutica poate fi astfel inteleasa ca fiind o perioada libera de explorare psihologica in care te voi ghida in cautarea acelor raspunsuri hipnotice care vor conduce la schimbarea terapeutica dorita de tine.

 

 

Abordarea hipnoterapeutica este un proces compus din trei stadii :

 

1. perioada de pregatire in timpul careia exploram experientele tale de viata, caracterul si dinamica emotionala, interesele si pasiunile tale pentru a facilita cadre constructive de referinta  si a identifica abilitati de raspuns care pot fi disponibile pentru atingerea scopurilor tale terapeutice 

 

2. transa terapeutica in care se activeaza si se utilizeaza propriile abilitati mentale creative

3. recunoasterea, evaluarea si ratificarea schimbarii terapeutice care se produce.

 

 


Programeaza o sedinta acum!

0724 056 978

0040724 056 978

Formular contact

Nume*

Telefon*

Email*

Mesaj*


Campurile marcate cu * sunt obligatorii